Sommerlagkage til 45 personer

Lagkagen består af to vaniljebunde med mandler, chokoladebund, hindbærmousse og vaniljemousse med friske Blåbær.

Vanilje/mandel bunde

  • 16 æg (stuetemperatur)
  • 700 gr sukker
  • 0,5 dl. vand
  • 2 vaniljestænger
  • 400 gr mel
  • 50 gr kartoffelmel
  • 5 tsk bagepulver
  • 250 gr mandler.
  • 0,5 tsk salt

Pisk æg, vaniljekorn og sukker meget luftigt (10-15 min.) Bland mel, bagepulver, salt og kartoffelmel, bland de tørre ingredienser sammen med æggesnapsen og vand. Hak mandlerne i en minihakker og bland det i dejen, Fordel i 2 smurte springforme og bag ved 180 grader i ca. 30 minutter (kig til dem undervejs).

Chokoladebunde med chokostykker

  • 200 gr chokolade
  • 250 gr smør
  • 500 gr sukker
  • 10 æg
  • 400 gr mel
  • 3 tsk bagepapir
  • 100 gr kakao
  • 1 nip salt

Pisk æg og sukker sammen. bland kakao, salt, mel, og bagepulver sammen. Smelt smøret og bland alle ingredienserne sammen. Fordel dejen i 2 springforme og bage ved 200 grader i ca 25 minutter.

Hindbærmousse

  • 1,5 l. Fløde
  • 450 gr sukker
  • 900 gr frosne hindbær
  • Citronsaft fra en halv citron
  • 18 bl. husblads

Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Kog hindbær og sukker og mos eller blend til det bliver til en pure, tilsæt citronsaft og husblas og rør til det er opløst. Mens hindbærpureen køler af pisken fløden til en let flødeskum. Når hindbærpureen er kølet lidt af vendes der 1/3 af fløden ned til hindbærrene og derefter vendes hindbærpureen forsigtigt sammen med fløden. Fordel fløden mellen lagene inden den kommes på køl.

Vaniljemousse med friske blåbær

  • 1 l. fløde
  • 300 gr sukker
  • 3 vaniljestænger
  • 4 æggehvider
  • 13 bl husblads
  • 400 gr friske blåbær

vaniljekorn, sukker og æggehvider piskes til en marengs. Husblasen lægge i blød i koldt vand i 10 minutter.Pisk fløden til let flødeskum. Smelt husblasen i en gryde og vend først lidt fløde ad gangen sammen med husblasen og vend derefter det hele sammen med æggehviderne. Skyld blåbær og fordel dem på bundene og fordel derefter Vaniljemoussen.

IMG_4148

Pynt

  • 700 gr Marcipan + glukosesirup + flormelis
  • Smørcreme (300 gr Blød smør + 700 gr Flormelis + 1 tsk vaniljesukker)
  • 250 gr fondant
  • Friskebær
  • Royal ising (æggehvide + Flormelis)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *