Stegt krondyrmørbrad og skovbund med spiselig jord og rødder

Dette var en af hovedretterne til nytårsaften, retten består af stegt krondyrmørbrad, bagt og stegt baby gulerødder, rygeostcreme med citron og spiselig jord i form af en bitter “crunch”.

Spiselig jord (uden malt)

  • 1 dl mel
  • 0,5 dl olie
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 dl mandler eller andre nødder
  • 1 tsk sukker

Bland alle ingredienserne på nær mandler/nødder. Rul dejen ud i et tyndt lag mellem 2 stykker bagepapir. Bag ved 180 grader i ca 20 minutter. Lad kakaokiksen køle helt, blend mandler/nødder fint og knus der efter kiksen sammen med, tilføj den ene tsk sukker.

Rygeostcreme med citron

  • 2 spsk rygeost
  • 2 spsk mayo
  • 2 tsk skyr, cremefraiche eller græsk yoghurt
  • 0,5 finthakkede saltsyltede citroner (eller skal fra 0,5 – 1 citron)
  • salt, sukker og peber

bland alle ingredienserne og smag til.

Bagte gulerødder 

  • Små gulerødder (snack gulerødder, karotter eller babygulerødder)
  • Groft salt
  • Olivenolie
  • 2 spsk smør

Fordel salt og olie over gulerødderne, pal dem ind i sølvpapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. (det skal ikke være helt møre, men stadig have lidt bid.)

10 minutter før servering smeltes smør på en pande sammen med lidt olie, steg gulerødder i et par minutter ved middel-høj varme.

  • Krondyrmørbrad (eller andet kød)
  • Friske urter (fx dild)
  • Salt og Olivenolie
  • evt. flæskesvær

Skær senerne af mørbraden, steg på en meget varm pande med olie på alle sider. Mørk om den er færdig, hvis ikke giv den noget tid i ovnen ved ca 180 grader, til den er tilpas fast/rød inden i. Lad kødet hvile mindst 5 minutter, og krydder med salt. Anret creme med drys ovenpå, pynt med urter og evt. lidt knuste flæskesvær eller andet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *