Stegt sandart, grøn mos og hvidløgsaske

Stegt sandart, smørstegte hvide asparges, brunet smør, porreringe, grøn mos, persilleolie, parmasan chips og hvidløgsaske
Stegt sandart, smørstegte hvide asparges, brunet smør, porreringe, grøn mos, grøn olie, parmasan chips,  hvidløgsaske og pyntet med lidt dild

En rigtig lækker forret hvis man nu skal gøre lidt ud af det. Tager lidt forberedelsestid men man kan lave det meste i forvejen så det er nemt nok at gå til, nogle af tingene kan endda laves lang tid i forvejen. opskriften er til 6 personer, men kan nemt laves til flere hvis man ganger den op.

Hvidløgsaske

  • 3 fed hvidløg

Fedene renses og bages i ovnen ved ca. 160 grader (det er ikke så vigtig med temperaturen) i et par timer, til de er helt kul sorte hele vejen igennem. Det lyder måske lidt underligt, men det er super lækkert at bruge som krydderi eller rive over et stykke stegt kød, det giver lidt en smag af grill. Hvidløgsasken laves lang tid i forvejen da den kan holde sig ca. 3-6 måneder.

Parmasan chips 

  • 1 hel parmasanost

Man skal også bruge et rivejern, en mikrobølgeovn og bagepapir. Lav små stykker af bagepapiren som passer i microbølgeovnen (man kan ikke bare tage et stykke madpakke da chipsene ikke vil kunne komme af igen). Riv parmasanosten ud på bagepapiret og giv det 30 sekunder, lad det køle af og bræk det i mindre stykker, det kan sagtens holde sig et par dage.

Grøn olie

  • Neutral olie (fx. raps el. solsikke)
  • Frisk dild
  • Frisk persille

Varm olien til ca. 40 grader i en gryde. Put det hele op i en blender og blend i ca. 5 min. til olien er blevet helt grøn. Sigt olien i et klæde eller en fin sigte. Den grønne olie kan sagtens holde sig 2 uger i køleskabet.

Porreringe 

  • 2 porre

Skær den nederste del af porren i den størrelse stykker som du vil have. Man kan kun bruge den nederste del da det ikke er rigtige ringe i den øverste halvdel. Blancher porrestykkerne i et par minutter og lad dem køle lidt af. Del forsigtigt porre stykkerne i ringe.

Sandart og asparges

  • Sandart (eller anden fin lys fisk)
  • Salt
  • Olie
  • 1 bundt hvide asparges
  • Smør

Skræl aspargesne, knæk bunden af og skær den i passende stykker. Steg den på en pande et par minutter, sammen med en del smør, smørret skal brunes og derefter bruges som sauce.

Skælene fjernes på fisken og den skæres i stykker efter ønsket størrelse, masser salt på fiskens skind side og steg Sandarten på skindsiden på en meget varm pande med olie, til de er færdige.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *