Taco med carnita og mangosalsa

Carnita (mexicansk pulled pork)

  • 1 kg svinekam (uden ben, fedt og svær)
  • 2,5 spsk fuego krydderi
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 lime
  • 1 appelsin
  • 2 tsk mørk soya
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1/2 l. cola (ikke light)

Skær kødet ud i mindre stykker, (koge- og marineringstiden afhænger af størrelsen) masser krydderierne med kødet, hak hvidløget fint og tilføj det til kødet sammen med soya og lime- og appelsinsaft. Lad nu blandingen trække på køl i mindst 1 time, men gerne natten over.

Tag kødet op af marinaden og brun det i olien på en pande eller i en gryde. Når alt kødet er blevet brunet, kommet den resternede lage sammen med kød og cola i en gryde, lad det simre under låg i 2-3 timer, eller til kødet er så mørt at det flader fra hindanden. Rør rundt med en piskeris for at trævle kødet. Kog til sidst lidt ekstra tid uden låg så den ekstra “sauce” fordamper.

Man kan med fordel lave denne opskrift i god til og opbevare kødet på køl eller i fryseren, derfor er opskriften også meget egnet til at lave i store portioner, dog bliver kogetiden måske lidt længere. Kødet fungere også super godt koldt, som pålæg eller på en salat.

 

Mangosalsa

  • 1-2 mango(er)
  • 1/2 rødløg
  • 1/2 bundt koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk honning
  • 1 rød chili (mild eller stærk efter hvor stærk man vil have den)
  • 2 spsk limesaft

Skær mango kødet i små stykker. Hak rødløg, koriander og chili fint. Bland alle ingredienserne i en skål.

Servering

  • Carnita
  • Mangosalsa
  • Friske majs tortillas
  • Hot sauce eller chilisauce til til servering

Varm tortillasene på en pande eller i microbølgeovnen, fordel kød og mangosalsa på tortillasene og server med chilisauce på toppen eller ved siden af så man selv kan bestemme hvor stærk den skal være.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *