Tostadas med rejer, pico de gallo og chilimayo

Pico de gallo (mexicansk frisk tomatsalsa)

  • 1/4 kg modne tomater
  • 1 løg (gerne salatløg)
  • 2 spsk limejuice
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk sukker
  • 1 frisk chili (stærk eller mild efter smag)
  • 1/2 bundt koriander

Hak løg, tomater, chili og koriander fint. Bland alle ingredienserne sammen og smag til.

Tostadas (store tortillas chips)

  • Friske majs tortillas
  • Olie
  • Salt

Fordel tortillasene på en bageplade eller rist, gerne med bagepapir. Pensel dem med olie og drys med salt. Bag tortillasene i ovnen med 180 grader i 10-20 min. til de er sprøde men ikke for mørke. Lad dem køle helt af inden de fx. opbevares i en dåse eller lufttæt beholder.

Marinerede rejer 

  • 200 gr let kogte store rejer (fx. fra frost)
  • 1/2 bundt persille
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk limejuice
  • 1 tsk salt

Fjern skallerne fra rejerne hvis det ikke allerede er gjort. Hak persillen og hvidløget fint, bland det med resten af ingredienserne, lad rejerne marinere mindst en halv time på køl.

Chilimayo

Bland mayo og chilisauce, bustur evt. styrken med mere eller mindre chilisauce.

Tostadasene anrettes lige inden servering, da de hurtigt bliver bløde.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *