Vietnamesisk fiskesuppe med brede nudler

Opskrift til 4 personer:

  • 400 gr filet af hvid fisk (jeg brugte havkat)
  • Mel og rasp til panering.
  • 1 æg
  • Olie til stegning
  • 1 l. asiatisk fiskefond (alternativt, normal fiskefond + 1 spsk gul eller rød karrypasta + 3 spsk fiskesauce)
  • Brune brede nudler
  • 2 store tomater
  • Dild
  • 2 forårsløg

Pisk æg, skær fisken i aflange stykker og paner dem. Steg fisken på en pande med olie. Kog nudlerne. Skær tomater i både og forårsløg i små stykker. Anret det i skåle og hæld suppen over ved servering, og top med dild. Server gerne med ekstra Chili, lime og fiskesauce.

Asiatisk Fiskefond:

  • ca. 300 gr fiske skrog.
  • 1 l. vand
  • 1 stængel citrongras
  • 1-2 røde chilier
  • 2 limeblade
  • 4 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 3 peberkorn
  • 3 spsk fiskesauce
  • Salt (til tilsmagning)

Kom alle ingredienserne op i en gryde efter de er skåret i mindre stykker, lad den simre i 30 min. (ikke længere, da man så kan risikere at den bliver bitter, pga. bitterstoffer i fiskebenene). Sigt fonden og smag den til med salt før servering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *