Vietnamesisk måltid, saml selv ruller med hel friteret fisk

Friteret fisk 

  • Hel Tilapia fisk
  • Olie til fritering (Jeg brugte en wok, hvor hele fisken næsten kunne være i)
  • 1 dl peanuts (ristede og saltede eller “rå”)
  • 1 stort bundt forårsløg (toppene)
  • 2 spsk netral olie

Olien varmes til ca. 170-180 grader (eller til det syder når man fx stikker en tandstik i). Fisken skal have til den bliver sprød ca. 3-5 minutter på hver side. Skær forårsløgstoppende i mindre stykker. Rist peanuts sammen med forårsløg i olien på en pande til forårsløgene falder sammen og peanutsene får lidt farve.

Urter og salat (fyld)

  • Salat (gerne store blade, dog ikke salat som fx iceberg)
  • Koriander
  • Mynte
  • Thai Basilikum
  • Koriander mandstro (saw tooth herb)
  • Tyndt rispapir (som ikke skal dyppes i vand) alternativt kan man bare servere store salat blade som man kan “pakke”)

Skyld salaten lige inden servering uden at tørre den, (så den kan give fugt til rispapiret)

Dipping sauce:

  • 4 spsk fiskesauce
  • 4 spsk limesaft
  • 1 tsk riseddike
  • 2-3 spsk sukker (gerne palmesukker)
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket rød chili (gerne stærk)

Bland alle ingredienserne og rør rundt til sukkeret er opløst.

Stegt vandspinat med hvidløg (stir fried morning glory)

  • 1 bundt/pakke vandspinat
  • 1 spsk neutral olie
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk vand
  • 1 knsp salt

Skær vandspinaten i mindre stykker og hak hvidløgene groft. Varm olien på en pande eller wok og tilsæt vandspinat, hvidløg, salt og vand, rør i ca. 2 minutter og server.

Server fx også som her med grøn papayasalat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *