Vietnamesiske forårsruller med peanut sauce

Disse klassiske vietnamesiske sommeruller eller forårsruller serveres på næsten alle restauranter og gadekøkkener i Vietnam. De kan fx serveres til Pho suppe eller Bahn Xeo (vietnamesiske pandekager)

  • Rispapir
  • Kogte risnudler
  • Kogte rejer (frosne rå vietnamesiske rejer kogt i 1 min i kogende vand)
  • Skiver af stegt svinekød
  • Salat
  • Krydderurter (fx. koriander, thai basilikum og mynte)
  • Bønnespirer
  • Forårsløg (grønne toppe)

Skyld kort et stykke rispapir i koldt vand (det skal ikke ligge i vandet og blive blødt) lig papiret på bordet, lig nudler, krydderurter, bønnespirer, svinekød og bønnespirer aflangt i kanten af rispapiret, rul ripiret halvvejs og fold kanterne ind, læg rejer og forårsløg på det sidste stykke af rispapiret og rul forårsrullen (se billed længere nede)

Peanut sauce:

  • 2 spsk peanutbutter
  • 4 spsk lys soya
  • 1 spsk østersauce
  • 0,5 spsk sesamolie
  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk ris eddike
  • 1 chili (fint hakket)
  • 2 fed hvidløg (fint hakket)
  • 1 tsk majsstivelse + 1 dl vand

Bland alle ingredienserne i en gryde, pisk så der ikke er nogen klumper, bring saucen i kog mens der piskes. Lad saucen køle af og smag gerne til efter egen smag.

Et billede fra cooking class i Hoi An, hvor man kan se hvordan man skal lave rullerne

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *